VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministrul de Externe, Mihai Popșoi, întrevedere la Bruxelles cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană

Securitatea regională a fost discutată la Bruxelles între ministrul de Externe, Mihai Popșoi, și secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană. Întâlnirea dintre cei doi demnitari a avut loc la Cartierul General al Alianței Nord-Atlantice în contextul celei de-a 30- aniversări de la aderarea Republicii Moldova la Parteneriatul pentru Pace al NATO.

„În cadrul întâlnirii am discutat despre implementarea obiectivelor Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului RM-NATO, consolidarea capacităților de apărare a Republicii Moldova și cooperarea în combaterea noilor amenințări la adresa securității țării noastre. Am reiterat interesul pentru expertiza și asistența organizației pentru modernizarea sectorului de securitate și apărare a Republicii Moldova. În pofida tuturor provocărilor, vom continua drumul nostru de avansare pe calea aderării la UE și fortificarea cooperării cu NATO. Am vorbit și despre ultimele evoluţii care vizează securitatea regională și riscurile generate de războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei. Republica Moldova va continua să sprijine Ucraina în aceste momente complicate”, a scris Mihai Popșoi pe rețele sociale.

Secretarul General adjunct al NATO a reconfirmat angajamentul Alianței pentru parteneriatul cu Republica Moldova, respectându-se suveranitatea, integritatea teritorială și statutul de neutralitate al ţării. Mircea Geoană a reiterat suportul pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

Republica Moldova a beneficiat în urma colaborării cu NATO, atât în contextul creșterii capacităților în domeniul militar, dar și în combaterea amenințărilor hibride, cibernetice și managementul crizelor. Totodată, Republica Moldova a contribuit la consolidarea securității în Europa prin participarea la operațiunea de menținere a păcii KFOR din Kosovo. Acest lucru demonstrează că, Republica Moldova nu este doar consumator de securitate, dar și contribuie la securitatea regională.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.