VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministrul Apărării: „Dacă alocăm azi bani pentru un sistem antiaerian, îl vom primi cel mai devreme peste un an și jumătate”

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatâi susține că dacă Republica Moldova ar aloca astăzi bani pentru procurarea unui sistem antiaerian care să apere spațiul țării noastre, sistemul ar putea fi livrat „cel mai devreme într-un an jumate”. Oficialul afirmă că banii alocați în plus în bugetul destinat Armatei Naționale în 2023 vor fi utilizați pentru apărarea spațiului aerian al R. Moldova.

„Banii alocați în plus în 2023 vor fi dați pentru apărarea spațiului aerian al Republicii Moldova. Dar dacă alocăm azi banii pentru un sistem antiaerian, îl vom primi cel mai devreme într-un an jumate”, a declarat Anatolie Nosatâi la Forumul de Integrare Europeană a Republicii Moldova.

Ministrul susține că alocarea a 0,6 la sută din PIB nu sunt suficiente pentru a asigura securitatea țării noastre.

„Creșterea bugetului pentru apărare pentru anul viitor este salutară, pentru că atâta timp cât suntem neutri, trebuie să avem grijă de securitatea noastră. Însă un buget militar normal ar trebui să fie de 1-2 la sută din PIB, timp de 5-7 ani, ca să fie schimbări vizibile. Dacă considerăm că alocarea a 0,3 la sută din PIB față de cele 0,3 la sută care deja sunt schimbă lucrurile, greșim”, a precizat Nosatîi.

Anatolie Nosatâi a mai spus că amenințările de securitate în plan intern țin de regimul separatist transnistrean, prezența trupelor ruse și depozitul de la Cobasna. Oficialul a menționat că nu putem neglija nici riscul declanșării unui conflict intern, de către „forțe interesate de destabilizarea situației”.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.