VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, chemat la audieri în Parlament în contextul protestelor fermierilor

Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, urmează să vină astăzi în fața deputaților cu un raport despre activitatea sa din ultimii doi ani, dar și să anunțe soluții pentru agricultorii, care de o săptămână protestează în țară.

Audierea demnitarului a fost propusă de deputatul PAS, Alexandru Trubca, și a fost susținută de 79 de parlamentari, inclusiv de opoziție.

„Având în vedere că suntem la început de an, dar și în contextul ultimelor evennimente, propun audierea ministrului Agriculturii. Să vină să ne povestească despre prioritățile ministerului pentru 2024, să ne povestească ce s-a reușit să se facă în ultimii aproape doi ani de când conduce ministerul pentru agricultori, dar și să vină cu soluțiile concrete pe care le are ministerul pentru agricultori care acum vedem că protestează”, a declarat deputatul PAS Alexandru Trubca.

Precizăm că fermierii și-au reluat protestele săptămâna trecută, blocând de mai multe ori drumul de acces spre Vama Leușeni. Agricultorii spun că sunt nemulțumiți că autoritățile nu intervin cu subvenții pentru atenuarea pierderilor din ultimii doi ani și spun că, fără o alocare de cel puțin 400 de milioane de lei din partea Guvernului, nu vor putea începe lucrările agricole de primăvară. Pentru vineri sunt planificate discuții cu fermierii la Ministerul Agriculturii, iar la acestea va participa și premierul Dorin Recean.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.