VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministra Justiției, de Ziua Internațională a Drepturilor Omului: suntem determinați să consolidăm încrederea în instituțiile noastre de drept

Echipa Ministerului Justiției este determinată să îmbunătățească mecanismele de protecție a drepturilor omului, să consolideze încrederea în instituțiile noastre de drept, pentru ca fiecare cetățean al Republicii Moldova să se bucure de drepturile și libertățile garantate de lege. În mesajul transmis cu prilejul Zilei Internaționale a Drepturilor Omului, ministra Justiției Veronica Mihailov-Moraru a declarat că odată cu obținerea statutului de țară candidată la aderare, R. Moldova și-a reasumat angajamentul pentru respectarea valorilor drepturilor omului.

„Drepturile omului reprezintă temelia unei societăți democratice, o îndatorire primordială a statului, fapt consfințit și în Constituția Republicii Moldova. Această zi este un bun prilej pentru a ne reafirma angajamentul față de valorile drepturilor omului. Mai mult, acest angajament a fost reasumat, odată cu obținerea statului de țară candidată pentru aderarea la comunitatea europeană. Accesul la justiție și la servicii juridice de înaltă calitate, egalitatea în fața legii, protecția din partea instituțiilor statului reprezintă piloni esențiali pentru un stat democratic și pentru respectarea drepturilor fiecărui individ” se arată în mesajul transmis de ministra Veronica Mihailov-Moraru.

Ministra Justiției a declarat că în ultimii doi ani, R. Moldova a reușit să promoveze politici de fortificare a instituției asistenței juridice garantate de stat, a extins lista beneficiarilor de asistență juridică din partea statului, a îmbunătățit mecanismele de acces la justiție a victimelor violenței în familie și a victimelor infracțiunilor sexuale, a sporit garanțiile de asigurare a egalității, a consolidat capacitățile instituționale și funcționale ale instituției Avocatul Poporului (Ombudsman) și ale Consiliului pentru Egalitate, a elaborat și promovat o nouă lege privind accesul la informații, aa demarat procesul de digitalizare a serviciilor juridice, iar în curs de implementare este medierea garantată de stat.

„Să ne unim forțele în fiecare zi, pentru a construi o societate în care diversitatea, incluziunea socială, toleranța și respectul pentru fiecare individ sunt fundamentale”, a îndemnat ministra.

Ziua Drepturilor Omului este sărbătorită anual în jurul lumii pe 10 decembrie. Instituirea oficială a Zilei internaționale a drepturilor omului a avut loc în 4 decembrie 1950, când Adunarea Generală a ONU a adoptat o rezoluție prin care invita toate statele membre, precum și orice alte organizații interesate, să sărbătorească această zi.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.