VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministerul de Externe al Serbiei îi cere explicații Chișinăului în cazul interdicției impuse artistului Goran Bregovic

O nouă tensiune diplomatică între Belgrad și Chișinău. Ministerul de Externe al Serbiei a cerut o explicație Ministerului de Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova cu privire la refuzul de a permite intrarea artistului Goran Bregovic în țara noastră, transmite ziua.md, care face referire la agenția de știri Tanjung.

Ministrul sârb de externe Ivița Dacici a declarat pentru agenția de știri Tanjug că o astfel de decizie „nu este în concordanță cu relațiile tradiționale de prietenie dintre Serbia și Moldova”. 

Demnitarul a mai declarat că interdicția a provocat reacții „foarte negative și a fost condamnată de publicul din Serbia”. Dacici a subliniat că Bregovici a concertat în toată lumea și nu a avut niciodată astfel de probleme când a vizitat vreo țară.

Interpretul Goran Bregovic și trupa sa au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de organizatorii festivalului Gustar, unde artiștii urmau să evolueze. Între timp, Poliția de Frontieră susține că i-a informat din timp pe organizatorii Festivalului ”Gustar”, unde urma să participe artistul de muzică balcanică, despre faptul că Bregovic avea interdicție de intrare în Republica Moldova încă din anul 2022.

Amintim, în luna februarie a acestui an, intrarea în Moldova nu a fost posibilă nici pentru un grup de 12 suporteri ai echipei de fotbal Partizan Belgrad,  cu explicația că „nu și-au putut justifica scopul călătoriei lor în Moldova și nu au actele necesare în acest sens”.

Președintele Republicii Moldova, Maja Sandu, a acuzat anterior Rusia că plănuiește o răsturnare violentă a guvernului în Moldova, cu ajutorul forțelor interne, dar și a străinilor din Serbia, Muntenegru, Rusia și Belarus. Ministrul Afacerilor Externe al Serbiei, Ivița Dacici, a negat însă aceste acuzații.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.