VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

 Ministerul Apărării, precizări privind Protocolul de amendare a Acordului cu România

Ministerul Apărării vine cu precizări privind Protocolul de amendare a Acordului cu România, în contextul unor declarații politice din spațiul public, precum că în baza acestui amendament Armata Națională va deveni parte a Armatei Române.

Într-o declarație oficială, instituția menționează că „documentul prevede completarea Acordului bilateral cu un nou articol „Sprijinul reciproc în cazul misiunilor şi operaţiilor”, prin care se stabilește susținerea logistică și administrativă reciprocă în procesul de pregătire şi participare la misiuni şi operaţii sub egida organizațiilor internaționale, printre care Uniunea Europeană”.

Documentul prevede că militarii moldoveni participanți la misiuni internaționale vor fi susținuți logistic de structurile Armatei Române, alături de care vor executa misiunile în teatrele de operații. Exemple similare de cooperare Armata Naționala le deține și în alte misiuni internaționale precum KFOR din Kosovo și UNIFIL din Liban, unde pacificatorii moldoveni activează în cadrul contingentelor Armatei italiene”, precizează Ministerul Apărării.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.