VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministerul Agriculturii creează un grup de lucru pentru a evita falimentarea fermierilor

Ministerul Agriculturii a creat un grup de lucru, la nivel guvernamental, pentru a interveni de urgență și a evita falimentarea fermierilor afectați de crizele și seceta din acest an. Anunțul a fost făcut de ministrul de profil, Vladimir Bolea, după o întâlnire cu reprezentanții Asociației ”Forța Fermierilor”. Demnitarul susține că noua structură va recepționa dosarele întreprinderilor aflate în criză și, în funcție de caz, va decide reeșalonarea datoriilor față de bănci sau față de furnizorii de echipamente.

”Problemele sunt foarte mari și adevărate. Măsurile care trebuie întreprinse pentru a evita falimentarea în lanț a agricultorilor trebuie să fie extrem de țintite. Grupul, în mod urgent, prin intermediul direcțiilor agricole, va începe recepționarea dosarelor, de la fiecare agricultor, care în anul curent a nimerit într-o situație de criză, de pre-faliment, în special vorbim de sudul țării, unde a fost și secetă al doilea an consecutiv. Vom analiza din ce este alcătuită fiecare datorie pe care nu o poate plăti. Dacă vorbim, de exemplu, despre un agricultor cu 180-200 de hectare și în acest an a pierdut total roada și are actele doveditoare, evident că vom lua măsuri ca să aibă dreptul la eșalonarea datoriilor. Situația de secetă și prezența unui certificat de daună asta ar însemna forță majoră. Vorbim despre agricultorii care nu-și plătesc datoriile nu din rea-voință, dar din cauza crizei reale”, a precizat Vladimir Bolea.

Din cadrul grupului de lucru create la Ministerul Agriculturii vor mai face parte reprezentanți ai asociațiilor de fermieri și specialiști de la ministerele Economiei și Finanțelor.  

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.