VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Militarii din România și R. Moldova, instruiri comune în județul Galați

Un grup de militari ai Armatei Naționale participă în aceste zile la instruiri alături de colegii români din cadrul Brigăzii „Podul Înalt”. Aplicațiile vor dura până în 26 ianuarie și sunt desfășurate la Centrul Secundar de Instruire pentru luptă de la Smârdan, acolo unde se află și unul dintre cele mai mari poligoane din România.

Activitățile de instruire și executarea tragerilor de luptă la nivel companie, au ca scop asigurarea interoperabilității între forțele participante, îmbunătățirea procesului de coordonare, precum și consolidarea parteneriatului dintre acestea. Antrenamentele se desfășoară în conformitate cu Planul de activitate externă al Armatei Naționale pentru anul 2024.

Precizăm. pe același poligon, în perioada 14-19 ianuarie, România a lansat rachete din sisteme HIMARS, alături de SUA și aliați. La exercițiu au participat și echipe de observatori și de asistență din Forțele Terestre americane (US Army). România deține rachete pentru sisteme HIMARS atât cu rază de 70 kilometri, dar și rachete ATACMS care pot lovi la 300 de kilometri.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.