VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Mii de cetățeni au chemat ambulanța într-o săptămână: Peste 1.200 de copii, transportați la spital

În perioada 10-16 octombrie echipele de asistență medicală urgentă au deservit un număr de 13.517 solicitări, inclusiv 2.186 la copii.

După acordarea ajutorului medical prespitalicesc, 5.373 pacienți, printre care 1.224 copii au fost transportați la spital.

Potrivit unui comunicat remis presei, cel mai frecvent a fost solicitat Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească pentru 3.119 persoane cu urgențe cardiovasculare, inclusiv la 67 pacienți cu infarct miocardic, urmate de 1.873 persoane cu patologii neurologice, dintre care la 235 pacienți cu accidente vasculare cerebrale.

”În perioada de referință, echipele AMU au mai intervenit la 1761 solicitări pe motivul urgențelor respiratorii, inclusiv 948 la copii. Peste 1300 persoane cu diverse traumatisme au solicitat Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, printre care 298 copii”, anunță CNAMUP.

Totodată, pe parcursul săptămânii, intervenția ambulanței a fost solicitată în cazul a 75 accidente rutiere, în urma cărora au avut de suferit 103 persoane. După acordarea asistenței medicale urgente, 91 pacienți, inclusiv 16 copii cu traumatisme au fost transportați la spital.

În această perioadă au mai fost înregistrate 52 solicitări pe motivul urgențelor toxice, dintre care 20 intoxicații cu medicamente; opt intoxicații cu ciuperci și șase intoxicații cu monoxid de carbon. Totodată, cinci pacienți au manifestat reacții alergice acute până la șoc anafilactic după administrarea unor medicamente.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.