VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mihailo Podoliak: „Rusia va exploda ca un butoi cu pulbere și se va ajunge la un scenariu revoluționar extrem de dur”

Mihailo Podoliak, consilierul președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, într-un interviu pentru Digi24.ro, că pierderile suferite de Putin în fața contraofensivei ucrainene în Estul și în Sudul Ucrainei reprezintă „începutul sfârșitului” pentru liderul de la Kremlin. Podoliak susține că situația din Rusia „va exploda ca un butoi cu pulbere”.

„Rusia se află într-o etapă incipientă a unor turbulențe majore și a unei situații care va duce la revoluție. Rusia pierde războiul, Rusia va fi învinsă, din punct de vedere tactic, iar odată cu reîntoarcerea teritoriilor aflate sub ocupație, în Rusia se vor acutiza transformările politice. Pot fi și acțiuni de proteste în stradă și, chiar dacă astăzi puterea din Rusia încă deține controlul protestelor în orașe, după ce vor începe să moară în masă cei mobilizați forțat, iar Rusia, încercând să compenseze pierderile armatei profesioniste, a mobilizat forțat destul de mulți oameni. Acești oameni foarte slab pregătiți vor ajunge în zonele în care sunt lupte unde, credem noi, vor crește ritmul în care mor soldații ruși”, a declarat Podoliak.

Oficialul ucrainean a declarat că sunt câțiva factori de presiune din interior pe sistemul politic din Rusia.

„Este războiul aproape pierdut pentru teritorii, de acum încolo Rusia doar se va retrage, va fi un factor extrem de negativ. Al doilea factor, un număr semnificativ de morți în rândul rușilor mobilizați forțat, una este armata profesionistă și alta este armata formată din mobilizați, va fi un factor extrem de deprimant pentru regiunile din Rusia. Al treilea factor, sancțiunile din ce în ce mai dure. (…) Al patrulea factor, au început deja să apare conflicte în interiorul elitei putiniste. Spre exemplu, grupările lui Prigojin și a lui Kadîrov se află deja în conflict deschis cu generalii ruși și cu cercul de influență a domnului Șoigu. În regiunile cu alte majorități etnice, deja se formează grupuri de voluntari și tot acest amalgam de factori, după alte înfrângeri în Ucraina, va exploda precum un butoi cu pulbere și se va ajunge la un scenariu revoluționar extrem de dur. Asta nu se va întâmpla de la sine, dar din cauza factorilor care influențează Federația Rusă atât din interior, cât și din exterior”, a afirmat consilierul ucrainean.

Podoleak și-a exprimat convingerea că acum este momentul în care partea liberală din politica rusă, care a fost dezisă de dreptul la vot și la dezbatere, se poate structura și să preia repede puterea de la regimul lui Putin, aflat în cădere evidentă.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.