VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mihailo Podoleak: Rusia distruge infrastructura energetică a Ucrainei pentru a crea tensiuni și în Europa

Astăzi Rusia atacă deschis toată infrastructură energetică a Ucrainei pentru a crea dificultăți maxime ucrainenilor în ceea ce ține de asigurarea cu energie electrică și termică pe parcursul iernii. O spune consilierul președintelui Volodymyr Zelensky, Mihail Podoleak.

Potrivit lui Podoleak, iarna va fi grea, dar este plata pe care o va da nu doar Ucraina, care și așa plătește cel mai scump, dar și întreaga Europă, care prea mult timp nu s-a împotrivit tentativei Rusiei de a construi un monopol energetic, potrivit IPN.

„Astăzi avem vârful a două lupte duse de Rusia, un război energetic împotriva Europei, dar și altul prin distrugerea infrastructurii energetice a Ucrainei. Aceasta pentru ca nu doar Ucraina să resimtă deficitul de energie electrică, de căldură. Dar noi asiguram un volum mare de energie electrică în rețeaua europeană. Rusia vrea să limiteze furnizarea gazelor și a energiei electrice spre Europa, în așa mod să sperie europenii, scăzându-le nivelul de viață”, a declarat Mihail Podoleak pentru Moldova 1.

În opinia sa, totul se face pentru ca cetățenii din statele europene să facă presiuni asupra guvernelor lor ca acestea să renunțe să mai susțină Ucraina, iar astfel să o forțeze să se așeze la masa de negocieri și Federația Rusă să câștige acest război. Autoritățile de la Kiev depun eforturi maxime pentru a restabili infrastructura energetică. „Vom sta pe întuneric, dar avem un consens și nu putem admite ca Ucraina să piardă acest război, pentru că de altfel Ucraina nu va mai exista ca stat”, a spus consilierul prezidențial.

Mihail Podoleak a adăugat Rusia a minat anumite zone pentru a provoca explozia unor diguri, iar ca urmare să inunde regiuni din Herson, în pofida faptului că acolo se află multă lume. Astfel își doresc să împiedice accesul forțelor militare ucrainene.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.