VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mihail Bagas, reținut în dosarul finanțării ilegale a partidelor, a rămas fără suportul politic al LOC

Reprezentanții Partidului Liga Orașelor și Comunelor (LOC) anunță că își retrag suportul politic oferit candidatului desemnat la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Mihail Bagas, reținut în dosarul finanțării ilegale a partidelor. Declarația a fost făcută de liderul LOC, Alexandru Bujoreanu, pe 25 septembrie.

Reacția formațiunii politice vine după ce Mihail Bagas a fost reținut pe 21 septembrie, fiind acuzat finanțarea ilegală a partidelor politice și corupție în proporții deosebit de mari.

„Noi salutăm orice acțiune care va duce la purificarea clasei politice, deconspirarea agenților de influență ai Moscovei finanțați de Șor și alți oligarhi fugari și vom susține excluderea acestora din circuitul politic (…). Liga Orașelor și Comunelor și reprezentanții acestuia nu a primit niciun leu de la domnul Bagas în calitate de donații, pe cont bancar sau neoficial, sau într-o oricare altă formă, acuzație pe care o să o atacăm pe autoarea neinspirată a acestor declarații în instanța de judecată. Noi sperăm mult că instanța va investiga cu obiectivitate și imparțialitate acest caz de rezonanță, iar domnul Bagas va avea posibilitatea, dar și argumentele să-și demonstreze nevinovăția. În această ordine de idei, în urma Consiliului Național al Ligii Orașelor și Comunelor din 24 septembrie 2023, a fost decisă retragerea suportului politic oferit de formațiune candidatului acestuia pentru Primăria municipiului Chișinău, Mihail Bagas. LOC va întocmi demersurile necesare către Consiliul local de circumscripție Chișinău în vederea retragerii din cursa electorală a domnului Mihail Bagas, candidat la funcția de primar al municipiului Chișinău. LOC va păstra în cursa electorală lista candidaților pentru funcția de consilier municipal Chișinău și a candidaților din suburbii, examinând în mod individual fiecare candidat care a fost înaintat în vederea neadmiterii personajelor sau candidaților deghizați ai lui Șor” ,a declarat Alexandru Bujoreanu, într-o conferință de presă.

 Președintele LOC susține că formațiunea politică i-a oferit lui Mihail Bagas „platformă politică pentru a candida, iar oricare acțiune pretins ilegală săvârșită post-factum este disociată de partid”.

Amintim că candidatul la funcția de primar al municipiului Chișinău la alegerile din 5 noiembrie din partea Ligii Orașelor și Comunelor, Mihail Bagas, a fost reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție pe 21 septembrie.

Președinta Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), Arina Spătaru, a ținut la 22 septembrie, o conferință presă în care a vorbit despre investigația la care a participat, sub acoperire, în dosarul finanțării ilegale a partidelor politice de către Ilan Șor. Aceasta a declarat că „partidul proeuropean, care urma să fie preluat de Șor, la care s-au referit procurorii în raportul lor din parlament este Partidul Liga Orașelor și Comunelor, în care Mihail Bagas, prietenul lui Șor din copilărie, trebuia să preia conducerea”.  LOC a negat atunci declarațiile lui Spătaru, pe care le-a calificat ca fiind „calomnioase” și „tendențioase”.

Pe 23 septembrie, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile în privința lui Mihai Bagas.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.