VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mihai Popșoi, la sesiunea de iarnă a APCE: Mulțumim că sprijiniți R. Moldova!

„Mulțumim că sprijiniți Republica Moldova în parcursul său de revenire în sânul familiei națiunilor europene”. O declarație în acest sens a fost făcută de vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, în cadrul sesiunii de iarnă a APCE, care se desfășoară în perioada 22-26 ianuarie, la Strasbourg.

În cadrul discursului său cu subiectul „Globalizarea în timp de criză și război: rolul Organizației pentru Cooperare Economică și Dezvoltare în contextul agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei”, Mihai Popșoi a remarcat necesitatea ca resursele financiare confiscate de jurisdicțiile occidentale în cadrul aplicării sancțiunilor să fie utilizate pentru a ajuta Ucraina.

Este timpul ca statele membre ale OCDE și toate țările democratice, bazate pe supremația legii, să se asigure de stabilirea unor reparații preventive și ca cele 300 de miliarde de euro actualmente confiscate de jurisdicțiile occidentale să fie folosite cu pricepere în Ucraina, pentru a apăra țara de bombardamentele și suferința îngrozitoare pe care le îndură zi de zi, azi, ieri și, din păcate, cel mai probabil, și mâine. Sprijinirea Ucrainei este cea mai bună investiție într-o Europă pașnică, prosperă și stabilă”, a declarat vicepreședintele Parlamentului.

Totodată, Mihail Popșoi a dat asigurări că Republica Moldova va continua să acorde asistență femeilor, copiilor și bătrânilor care au ajuns în țara noastră în căutarea unui refugiu.

De asemenea, Mihail Popșoi a avut un mesaj de rămas-bun pentru membrii APCE, parlamentari din țările membre ale Consiliului Europei.

Vicepreședintele Parlamentului a menționat că este ultima sesiune APCE la care participă în calitate de membru al delegației Parlamentului Republicii Moldova, fiind desemnat ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Părăsind această organizație distinsă, aș dori să mulțumesc fiecăruia dintre voi pentru că sprijiniți Republica Moldova și Ucraina”, a menționat vicepreședintele Parlamentului.

De menționat că, în aceste zile, delegația legislativului Republicii Moldova participă la sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Republica Moldova este membru al Consiliului Europei din anul 1995.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.