VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mihai Popșoi, întrevedere la Haga cu Hanke Bruins Slot: Agenda europeană, printre subiectele abordate

Rezultatele excelente obținute în consolidarea relațiilor bilaterale și începerea negocierilor de aderare a țării noastre la Uniunea Europeane sunt printre subiectele discutate de vicepremierul Mihai Popșoi în cadrul unei întrevederi la Haga cu ministra afacerilor externe a Regatului Țărilor de Jos, Hanke Bruins Slot.

„În cadrul întâlnirii, am discutat despre rezultatele excelente obținute în consolidarea relațiilor bilaterale și începerea negocierilor de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană. Hanke Bruins Slot ne-a felicitat cu ocazia desfășurării primei conferințe interguvernamentale cu UE, care a avut loc pe data de 25 iunie, la Luxemburg, și ne-a urat mult succes și determinare în realizarea reformelor. La rândul meu, am mulțumit guvernului Olandez pentru suportul acordat Republicii Moldova pe calea integrării europene,” a subliniat oficialul moldovean.

Totodată, ministrul Popșoi a vorbit despre „Zilele Republicii Moldova în Regatul Țărilor de Jos”, care se vor desfășura în perioada 28-30 iunie, în Parcul Național Hoge Veluwe.

Agenda evenimentului include o serie de activități de promovare a Republicii Moldova pe dimensiunea culturală, economică, investițională, politică și diplomatică.

„Printre acestea, Forumul de afaceri moldo-olandez, un târg expozițional al produselor tradiționale moldovenești, inclusiv vinuri, obiecte de artizanat, ceramică și costume naționale. Evenimentul va include și o expoziție de artă, fotografie, precum și un concert de muzică clasică. Invităm moldovenii aflați în Olanda să se alăture acestui eveniment  de promovare a țării noastre,” a mai scris Popșoi.

Menționăm că șeful diplomației Republicii Moldova se află într-o deplasare la Haga, unde va participa la evenimentul „Zilele Republicii Moldova în Regatul Țărilor de Jos”.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.