VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mihai Popșoi, în vizită la Kiev: Am reconfirmat parteneriatul strategic cu Ucraina

Ministrul de Externe, Mihai Popșoi, s-a întâlnit azi la Kiev cu omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba. Cei doi oficiali au discutat despre cooperarea bilaterală, despre situația de securitate din regiune, dar și pașii pe care îi întreprinde R. Moldova și Ucraina pentru a adera la Uniunea Europeană.

 „Am convenit să consolidăm dialogul bilateral dintre țările noastre și să cooperăm mai strâns în domeniul economic, comercial, social, inclusiv în dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere. Am discutat și despre progresul realizat de ambele țări pe dimensiunea integrării europene și am decis să intensificăm schimbul de informații și bune practici în acest domeniu. Moldova și Ucraina au un obiectiv comun – de a adera cât mai curând la Uniunea Europeană. Locul firesc al Republicii Moldova și Ucrainei este în marea familie europeană”, a declarat Mihai Popșoi.

Cei doi demnitari au discutat și despre organizarea unei noi reuniuni a trilateralei Republica Moldova-Ucraina – România, care va avea loc în luna mai, la Chișinău.

„L-am asigurat pe Dmitro Kuleba că Republica Moldova va sprijini ferm independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în limitele hotarelor recunoscute la nivel internațional. Țara noastră va acorda în continuare Ucrainei sprijinul politic, diplomatic și umanitar”, a declarat Mihai Popșoi.

De asemenea, azi cei doi miniștri au mers și la Peretele Memoriei din Kiev unde au depus flori în cinstea eroilor ucraineni căzuți pentru libertatea Ucrainei.

„Federația Rusă este un stat agresor și trebuie să răspundă pentru această agresiune nejustificată pornită împotriva Ucrainei. Suntem alături de poporul ucrainean! Acest război trebuie oprit! Oamenii trebuie să trăiască în pace!”, a declarat ministrul Popșoi.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.