VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Metsola, Lula, Macron, Obama, Meloni, Fernandez, mesaje emoţionate după moartea legendarului brazilian Pele

Moartea lui Pele i-a emoţionat şi pe mai mulţi dintre liderii lumii, ei postând în social media mesaje prin care l-au omagiat pe legendarul brazilian.

Preşedintele ales al Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, a scris pe Facebook că Pele este acum “în rai”, alături de alte “vedete eterne”.

Am avut privilegiul pe care brazilienii mai tineri nu l-au avut: l-am văzut pe Pelé jucând live, pe Pacaembu şi Morumbi. Nu jucând. L-am văzut pe Pelé făcând spectacol. Pentru că atunci când primea mingea făcea mereu ceva special, care de multe ori se finaliza cu gol.

Mărturisesc că m-am supărat pe Pelé, pentru că el i-a masacrat mereu pe ai mei, cei de la Corinthians. Dar, mai presus de orice, l-am admirat. Iar furia a cedat curând pasiunii de a-l vedea jucând cu tricoul cu numărul 10 al naţionalei Braziliei. Puţini brazilieni au dus numele ţării noastre atât de departe ca el. Oricât de diferită de portugheză era limba lor, străinii din cele patru colţuri ale planetei au găsit curând o modalitate de a pronunţa cuvântul magic: „Pelé”.

Pele ne-a părăsit astăzi. A plecat în rai să fie alături de Coutinho, marele său partener la Santos. Are acum compania atâtor vedete eterne: Didi, Garrincha, Nilton Santos, Sócrates, Maradona… A lăsat o certitudine: nu a existat niciodată un număr 10 ca el. Mulţumesc, Pele”, a notat Lula.

„Jocul. Regele. Eternitate”, a reacţionat şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

Premierul Italiei, Giorgia Meloni, a scris pe Twitter: “Datorită flerului şi clasei sale, a reuşit să-şi lase amprenta chiar şi asupra generaţiilor care nu au avut norocul să îl vadă jucând. Astăzi toată lumea plânge o legendă care se numeşte Pele”.

Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, l-a omagiat la rândul său pe Pele: “Pele a fost unul dintre cei mai mari, dacă nu cel mai mare. A făcut să se bucure miliarde de oameni, a făcut ca generaţii să vadă ce înseamnă bucuria fotbalului şi a arătat lumii că niciun vis nu este prea mare.

Europa se alătură Braziliei şi lumii şi deplânge moartea unui uriaş al jocului frumos. Odihnească-se în pace”.

Şi preşedintele Argentinei, Alberto Fernandez, a transmis condoleanţe Braziliei. “Ne-a părăsit unul dintre cei mai mari fotbalişti din istorie. Ne vom aminti mereu acei ani în care Pele a uimit lumea cu abilităţile sale. O îmbrăţişare mare familiei sale şi poporului brazilian, care îl va purta în inima sa”.

“Pelé a fost unul dintre cei mai mari care au jucat vreodată acest frumos joc. Şi ca unul dintre cei mai recunoscuţi sportivi din lume, a înţeles puterea sportului de a aduce oamenii împreună. Gândurile noastre se îndreaptă către familia lui şi către toţi cei care l-au iubit şi l-au admirat”, a scris pe Twitter fostul preşedinte al SUA, Barack Obama.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.