VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mesajul Maiei Sandu pentru enoriași

Șefa statului, Maia Sandu, vrea ca scandalul „dintre biserici să nu se extindă” și să fie „asigurată pace între credincioși”. Președintele Republicii Moldova a evitat să se expună direct și oficial în scandalul dintre Mitropolia Basarabiei și cea a Chișinăului, subordonată Moscovei, dar a precizat că „enoriașii sunt cei care trebuie să decidă”.

”Vreau pace între biserici. Îmi doresc pace în societate și pace în biserică. Sper că acest scandal să nu se desfășoare, sper să putem să asigurăm pace. Oamenii au dreptul de alegere. Suntem o țară democratică. Dar, înțeleg bisericile și enoriașii care nu vor să facă parte dintr-o biserică care susține războiul, biserica de la Moscova, mi se pare un proces firesc, dar, repet, cel mai important este ca să fie pace în societate, să avem pace între biserici și sper că toată lumea va lucra la acest obiectiv”, a declarat Maia Sandu.

Zilele trecute, Maia Sandu a avut o întâlnire cu Preasfințitul Veniamin, episcop al Basarabiei de Sud, arhiereu al Mitropoliei Basarabiei. Întâlnirea a avut loc la Centrul Eparhial din Cahul al Mitropoliei Basarabiei.

La finalul întrevederii, în semn de prețuire și în numele comunității credincioșilor din eparhie, episcopul Veniamin i-a oferit Maiei Sandu o icoană cu chipul Maicii Domnului, ocrotitoarea tuturor creștinilor.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.