VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mesaje puternice de la București: Securitatea Moldovei, întărită prin noi demersuri internaționale

Autoritățile de la București anunță că au analizat modalitățile optime de continuare a unei „susțineri hotărâte” a eforturilor Republicii Moldova de consolidare a securității și rezilienței, iar România va acorda tot sprijinul necesar țării noastre, care, după Ucraina, este „cea mai expusă agresiunilor și presiunilor ruse”. Concluzia se regăsește în decizia de astăzi adoptată de Consiliul Suprem de Apărare al României.

”Republica Moldova este supusă unor presiuni pe multiple planuri, cu scopul de a diminua susținerea exprimată de cetățenii săi pentru un curs pro-european ferm, pentru reforme, pentru democrație și prosperitate. În plus, Republica Moldova este ținta unor acțiuni hibride de destabilizare, de o intensitate și o complexitate fără precedent. Există nevoia de adaptare la evoluțiile regionale și de întărire pe mai departe a demersurilor de sprijin în plan european și internațional, în beneficiul Republicii Moldova”, se arată în comunicatul emis de Președinția română.

În contextul războiului din Ucraina, s-a discutat despre securitatea României, securitatea regională, precum și despre noile achiziții pentru Armata Română. Consiliul de Apărare a decis că România va cumpăra avioane de luptă F-35 produse în Statele Unite, fiind printre cele mai avansate aparate de vânătoare din lume.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.