VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Membrul unui grup specializat în sustragerea banilor de pe carduri, trimis în judecată

Dosarul unui membru a unui grup specializat în dobândirea ilicită a banilor de pe cardurile bancare ale mai multor cetățeni din diferite localități ale Republicii Moldova a fost trimis în judecată.

Potrivit procurorilor, în perioada lunii octombrie 2021 – până în iulie 2022, un grup infracțional de persoane, prin intermediul aplicației ”Messenger” de pe contul de Facebook a victimelor, acționând în scopul însușirii banilor de pe cardul bancar, prezentându-se cu nume și prenume fals, obțineau de la acestea în mod fraudulos, numărul cardului bancar, inclusiv și codul CVV, de pe care, ulterior, prin metoda retragerii numerarului, au deposedat 22 persoane fizice de mijloace bănești, în valoare totală de aproape 300.000 lei.

De menționat că organizatorul acestor infracțiuni se află deja în detenție în una din instituțiile penitenciare din Republica Moldova.

Activitatea grupului infracțional fiind bine determinată, iar fiecare membru al grupului criminal având rolul său în comiterea infracțiunii și persoane de încredere aflate la libertate.

Prin urmare, la această etapă a efectuării urmăririi penale pe caz, în privința organizatorului și altor persoane necunoscute implicate în comiterea infracțiunii, cauza penală a fost disjunsă în procedură separată și în prezent se administrează probe în vederea identificării și demonstrării vinovăției acestora.

În acest context, în vederea asigurării reparării prejudiciului cauzat prin infracțiune, cu autorizarea judecătorului de instrucție a fost aplicat sechestru pe automobilul ce îi aparține unuia dintre făptuitori, în valoare de 140.000 de lei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.