VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

MEC va desfășura un sondaj referitor la plățile informale și bullying-ul în școli

Un sondaj privind plățile informale în școli va fi desfășurat de Ministerul Educației și Cercetării (MEC) în anul 2024. Despre aceasta a anunțat ministrul Dan Perciun într-o conferință de presă.

„Noi vorbim foarte mult despre faptul că există plăți informale în instituțiile de învățământ și ele cu adevărat există, dar vrem să avem o cifră să știm în câte instituții de învățământ, care este volumul acestor plăți, respectiv, aici este nevoie de cercetare reprezentativă la nivel național și ne propunem să facem lucrurile astea în anul 2024”, a declarat Dan Perciun, citat de IPN.

„De asemenea, va fi făcut un sondaj reprezentativ național în care se va măsura amploarea bullying-ului în școli. Va fi inițiată și o campanie națională anti-hărțuire. „Este un fenomen care este prezent în Republica Moldova din păcate. Trebuie să recunoaștem. Respectiv, este nevoie de a comunica mai mult despre ceea ce înseamnă bullying-ul în școală și cum putem reduce acest fenomen”, a adăugat ministrul.

Dan Perciun spune că există o rețea de 40 de formatori naționali pentru cadrele didactice, care ar urma în acest an să facă formări în instituțiile de învățământ, cu profesorii, pentru ca să-i familiarizeze ce e aia bullying, să-i ajute să depisteze situațiile când acest fenomen persistă și cum să ajute elevii să depășească aceste situații.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.