VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Marcel Ciolacu: Cu orice pod construit cu România, veți ridica un zid și mai mare în fața Rusiei

Chișinăul face pași fermi și hotărâți în direcția unui spațiu de civilizație și securitate occidentală. Declarația a fost făcută de președintele Camerei Deputaților din Parlamentului României, Marcel Ciolacu, aflat în vizită în Republica Moldova. Demnitarul este însoțit de colega sa, președinta Senatului de la București, Alina Gorghiu.

Cu ocazia celor 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România, Marcel Ciolacu a participat, la Ialoveni, la ceremonia de dezvelire a busturilor lui Alexandru Marghiloman și Ion Inculeț, doi artizani și promotori ai unirii Basarabiei. La eveniment a participat și președintele Parlamentului, Igor Grosu, aleși locali, miniștri și un sobor de fețe bisericești, condus de ÎPS Petru, mitropolit al Basarabiei.

”România va apăra integritatea Republicii Moldova. Toți decidenții de la București nu vom avea liniște până când trupul acestei țări nu se va vindeca definitiv de boala rusească. Mă bucur să văd că Moldova face pași hotărâți și fermi în direcția unui spațiu de civilizație și securitate occidentală. Revenirea la limba română este un act de curaj necesar. Sunt voci care vă picură în urechi că nu ați luat o decizie bună, însă nu este așa. Republica Moldova a votat la nivel de stat o limbă oficială a Uniunii Europene. Sigur că ajutoarele materiale sunt importante, dar lucrurile care ne unesc sunt cele la nivel de simbol, iar cu fiecare pod pe care îl veți construi cu România veți ridica un zid și mai mare în fața Rusiei”, a declarat în discursul său Marcel Ciolacu.

Amintim că oficialii români au participat astăzi la mai multe festivități, inclusiv la un spectacol-concert ”Limba română este patria mea”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.