VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, vizită la Cahul: Oamenii sunt susținători fideli ai aderării țării la UE

Președinta țării, Maia Sandu, a întreprins o vizită de lucru în localitățile Vadul lui Isac și Manta, așezate în lunca Prutului, Cahul.

Într-o postare pe o rețea de socializare, șefa statului a mărturisit că oamenii din această zonă sunt primitori, iar tradițiile sunt parte a vieții de zi cu zi.

Ambele localități, conduse de femei, realizează numeroase proiecte, din surse locale și externe, destinate creșterii nivelului de viață în comunități. În Vadul lui Isac au fost create spații de agrement pentru copii și maturi. A fost amenajat Parcul Dacic, care pune în valoare monumentul arheologic Valul lui Traian. Localitatea are un centru de instruire în arta țesutului și a cioplirii în lemn, dar și o fanfară pentru copii, ansambluri muzicale și de dansuri, și un teatru popular. Iar ca să protejeze mediul, locuitorii au plantat circa 9 mii de arbori și arbuști”, a scris președinta.

Totodată, Maia Sandu a subliniat că oamenii din localitățile vizitate sunt susținători fideli ai aderării R. Moldova la UE.

La Manta, tinerii și sătenii din diasporă au contribuit la amenajarea a două parcuri, a stațiilor de așteptare a transportului public. Localitatea a reușit să rezolve probleme esențiale: a fost construit apeduct și sistem de iluminare stradală, au fost reparate capital grădinițele, care în curând vor avea și panouri solare. Oamenii din această zonă sunt susținători fideli ai aderării țării la UE, iar astfel de realizări apropie țara, tot mai mult, de standardele europene de viață”, a mai scris șefa statului.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.