VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu va obține al doilea mandat la Președinție, arată un nou sondaj IMAS

Actualul șef de stat, Maia Sandu, va obține al doilea mandat de președinte, politicianul fiind favoritul la următoarele alegeri prezidențiale. Cel puțin asta arată datele unui nou sondaj IMAS.

Potrivit studiului, din totalul intervievaților deciși, Maia Sandu a obținut o pondere de 37,7%, fiind urmată de liderul socialiștilor, Igor Dodon, care deține o cotă de 26,9 la sută. Pe locul al treilea, la mare distanță, s-a clasat primarul Capitalei, Ion Ceban, care este susținut de 7,6% dintre participanții la sondaj, iar pe locul patru și cinci se află fostul premier Ion Chicu și liderul Formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi.

Totodată, la întrebarea dacă Maia Sandu merită să câștige un nou mandat, 38 la sută dintre cei chestionați au spus că da, în timp ce 59% sunt de părere că fotoliul ar trebui să-i revină altui politician.

Sondajul IMAS a fost realizat în perioada 9 – 27 februarie pe un eșantion de 1091 de persoane. Marja de eroare este de 3 la sută. Realizatorii studiului precizează că în cadrul chestionării nu au participat cetățenii moldoveni din diasporă și nici cei din stânga Nistrului.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.