VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, sigură că autoritățile își vor consolida lupta contra corupției și condamnă mișcările de subminare

Maia Sandu a participat azi la un nou Congres al Conferinței Curților Constituționale Europene, organizat în Republica Moldova unde a vorbit despre piedicile în reforma justiției și consolidarea eftorturilor pentru contracararea încercărilor de subminare a sistemului. În discursul său, șefa statului a salutat participarea reprezentanților ai 40 de curți constituționale europene sau instituții echivalente acestora, printre invitați numărându-se președinta Comisiei de la Veneția, Claire Bazy Malaurie, și președinta Curții Europene a Drepturilor Omului, Síofra O’Leary. 

„Contribuția dumneavoastră la difuzarea normelor democratice în Europa este esențială, iar munca dumneavoastră în consolidarea statului de drept nu poate fi subestimată”, a subliniat șefa statului.

Totodată, șefa statului a afirmat că democrația este amenințată în multe locuri, fiind erodată de corupție, prin dezinformare, știri false și polarizare socială.

„Trebuie să luptăm mai eficient împotriva corupției în toate sectoarele, inclusiv în sistemul de justiție, care adesea este folosit de regimurile autoritare pentru a submina statele. Trebuie să fim mai eficienți și mai rapizi în reacțiile noastre la acțiunile menite să distrugă procesele și instituțiile democratice”, a declarat șefa statului.

Tot astăzi, în contextul Congresului CCCE, șefa statului a avut o întrevedere cu președinta Comisiei de la Veneția, Claire Bazy Malaurie. Președinta Maia Sandu a reiterat ferm că reforma justiției rămâne o prioritate pentru Republica Moldova. Procesul de vetting va continua, aceasta fiind cea mai bună opțiune pentru înființarea unui sistem judiciar onest și integru. În cadrul discuțiilor, șefa statului a apreciat rolul important al Comisiei de la Veneția în asigurarea conformității legislației naționale cu normele și standardele europene.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.