VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, pe locul doi la încredere în rândul cetățenilor României

Președinta R. Moldova este pe locul doi în clasamentul încrederii în rândul cetățenilor României. Pe podiumul la acest capitol, șefa statului se află între regele britanic Charles și liderul francez Emmanuel Macron, arată un nou sondaj al INSCOP, realizat la comanda news.ro.  

Potrivit studiului, regele Charles al Marii Britanii conduce în clasamentul încrederii cu 56,2%, monarhul fiind urmat de Maia Sandu, cu o cotă de 34%. Pe locul al treilea se află președintele Franței, Emmanuel Macron, cu o pondere de 32%.

Clasamentul este continuat de președintele SUA, Joe Biden, cu un capital de încredere de 27,6%, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, cu 26,8%, şi președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu 25,9%. În Donald Trump, fostul preşedinte al SUA, au încredere 21,5% dintre cei românii intervievaţi în cadrul sondajului, iar în liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, 11,4%.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda Agenţiei de presă News.ro. Datele au fost culese în perioada 22 – 29 februarie, prin intermediul chestionarelor realizate în cadrul interviurilor telefonice. Eșantionul total a fost de 1100 de persoane, iar marja de eroare este de aproximativ 3%.  

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.