VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, noi întâlniri cu liderii europeni

Președinta Maia Sandu i-a mulțumit Parlamentului European pentru semnalul puternic de încredere transmis după adoptarea rezoluției prin care europarlamentarii cer Comisiei Europene să inițieze negocierile de aderare pentru Moldova până la sfârșitul acestui an. Mesajul a fost transmis personal de șefa statului președintei Parlamentului UE, Roberta Metsola, în cadrul unei întâlniri de la Granada, Spania, acolo unde a avut loc o nouă reuniune a Comunității Politice Europene.

”Mi-a părut bine s-o revăd, la Granada, pe Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola. Mulțumesc Parlamentului European pentru acest puternic semnal de încredere, care demonstrează că Moldova își ia în serios angajamentele de aderare și este pregătită să se așeze la masa negocierilor. Moldova merită să fie parte a familiei europene și lucrăm cu multă determinare ca să fim pregătiți și să devenim un stat european”, a declarat Maia Sandu.

De asemenea, șefa statului a avut întâlniri separate și cu președintele României, Klaus Iohannis, și cu liderul francez, Emmanuel Macron, în cadrul cărora a discutat despre sprijinul acordat Moldovei pentru parcursul european, dar și despre situația în Ucraine și despre efectele războiului asupra Republicii Moldova.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.