VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, mesaj de Ziua Suveranității R. Moldova: „Am avut un drum plin de dificultăți”

Republica Moldova sărbătorește astăzi, 23 iunie, Ziua Suveranității. Astfel, președintele țării, Maia Sandu, a venit cu un mesaj adresat cetățenilor.

Într-o postare pe o rețea de socializare, șefa statului subliniază că „R. Moldova a avut un drum plin de dificultăți, dar, peste 34 de ani, rămâne o țară pașnică și democratică, în care poporul este suveran și decide soarta țării”.

La 23 iunie 1990, deputații Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești au adoptat Declarația de Suveranitate – documentul care ne-a deschis calea spre independență, democrație și stat de drept. Am avut un drum plin de dificultăți, dar, peste 34 de ani, Republica Moldova rămâne o țară pașnică și democratică, în care poporul este suveran și decide soarta țării”, a scris Maia Sandu.

Totodată, președinta a scris și despre referendumul din toamnă unde cetățenii urmează să decidă soarta țării.

Poporul va decide și la referendumul din această toamnă soarta țării pentru deceniile care urmează – dacă sprijină aderarea Moldovei la Uniunea Europeană. Am învățat, în anii de independență, că democrația și libertatea nu sunt bunuri date. Aceste valori trebuie apărate, în fiecare zi, dacă vrem să ne construim o viață pașnică și prosperă, aici, la noi acasă, și să lăsăm moștenire copiilor o țară liberă, independentă și protejată”, a conchis președinta.

Amintim că Declarația de Suveranitate a fost adoptată acum 32 de ani, pe 23 iunie 1990, de către deputații Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești. 

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.