VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu: Localitățile care nu cred în valorile europene nu vor primi bani din proiectele UE

Președinta Maia Sandu și-a reiterat poziția, enunțată încă acum două luni în perioada electorală, că satele și orașele din țară, care nu susțin parcursul european al Republicii Moldova, nu vor primi bani din proiectele și programele finanțate de UE și se vor limita doar la sursele bugetare.  

”Localitățile care demonstrează că sunt susținătoare ale integrării europene a Republicii Moldova trebuie să primească bani europeni, localitățile care nu cred în valorile europene o să primească bani de la bugetul de stat, așa cum o să primească toți ceilalți. Trebuie să fie o diferență. Da, bugetul de stat îl împărțim, dar banii europeni trebuie să meargă în localitățile care sprijină integrarea europeană și nu mă refer doar la un singur partid. Sunt mai multe partide proeuropene, nu doar cel de la guvernare. Cetățenii atunci când fac o alegere trebuie să fie conștienți și de acest lucru. Cetățenii europeni nu vor să plătească impozite pentru cei care vor să fie cu Rusia, cu războiul, asta trebuie să fie clar”, a declarat șefa statului, Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni de la Radio Moldova.

Amintim, un astfel de mesaj a fost lansat pentru prima dată de Maia Sandu la începutul lunii septembrie, cu mai puțin de două luni înainte de alegerile locale. Șefa statului declara atunci că satele și orașele, unde vor fi aleși reprezentanți ai grupărilor criminale și ai partidelor antieuropene, nu vor primi bani din proiecte și programe europene.

„Depinde de cetățeni, să nu se lase manipulați și să înțeleagă că dacă vor ca satele și orașele în care locuiesc să se transforme în bine, e nevoie să aleagă primari europeni, care pot să aducă bani europeni și să construiască un nivel de trai ca în Europa. Banii europeni n-o să vină pentru reprezentanți ai grupărilor criminale. Grupările criminale care își promovează primari acum, oamenii trebuie să știe că pentru asemenea reprezentanți bani europeni n-o să vină și n-o să vină nici altfel de bani”, a declarat Maia Sandu. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.