VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu: Kremlinul are nevoie de carne de tun pentru război. Îi vom proteja pe moldoveni

„Toată lumea trebuie să înțeleagă că Putin nu se va opri dacă nu va fi oprit și dacă Putin nu va fi oprit, costurile vor fi mult mai mari pentru toți. Kremlinul are nevoie de carne de tun pentru a continua acest război, dar moldovenii nu vor să fie sacrificați într-un război nedrept”. Declarații în acest sens au fost făcute de șefa statului, Maia Sandu, în cadrul unui interviu pentru Veridica.ro.

Toată lumea trebuie să înțeleagă că Putin nu se va opri dacă nu va fi oprit și dacă Putin nu va fi oprit, costurile vor fi mult mai mari pentru toți. Bineînțeles, Ucraina face sacrificiul suprem. Dar da, dacă Kremlinul nu este oprit, atunci cu toții vom suporta costuri mult mai mari. Și este în interesul tuturor, nu doar în interesul Ucrainei și în interesul Republicii Moldova ca Ucraina să câștige acest război, să fie ajutată. Acum și eu contez și cred în unitatea lumii democratice și sper că Ucraina va obține în continuare tot sprijinul de care are nevoie și suntem recunoscători pentru tot ajutorul pe care l-a primit până acum din partea mai multor țări. Republica Moldova încearcă să ajute cum poate, inclusiv antrenând geniști din Ucraina, oferind sprijin, bineînțeles, unui număr mare de refugiați care au ales să rămână în Republica Moldova, oferind sprijin umanitar și promovând cauza victoriei Ucrainei în lume. Pentru că de fiecare dată când am ocazia, vorbesc despre nevoia de a sprijini Ucraina”, a declarat Maia Sandu.

Totodată, șefa statului a subliniat că conducerea țării își dorește pace pentru cetățenii săi, oriunde s-ar afla ei, în țară sau în afara țării.

Este clar că cei de la Kremlin au nevoie de carne de tun pentru a continua acest război, dar moldovenii nu vor să fie sacrificați într-un război nedrept. Am această certitudine și știu că mulți moldoveni au ales să plece din Federația Rusă în momentul în care a început această agresiune. Noi ne dorim pace pentru cetățenii noștri, oriunde s-ar afla ei, în țară sau în afara țării. Și vom continua să facem totul pentru ca să îi protejăm și pentru ca să îi informăm corect pe oameni, să poată să se protejeze de asemenea pericole”, a mai declarat Maia Sandu.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.