VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, interviu pentru CNN: Ucraina are nevoie de mai mult sprijin, altfel Rusia nu se va opri. Ce spune despre moartea lui Prigojin

„Ucraina trebuie să primească mai mult sprijin şi toată lumea ar trebui să înţeleagă că dacă Ucraina nu este ajutată, atunci Rusia nu se va opri la Ucraina sau la Moldova”, a declarat Preşedinta Maia Sandu, într-un interviu CNN, transmite News.ro.

Într-un interviu în exclusivitate realizat la Chişinău de celebra jurnalistă Christiane Amanpour, Maia Sandu a adăugat că speră că mai mult sprijin va veni în curând, astfel încât Ucraina să-şi poată recupera teritoriile şi să putem asista la „sfârşitul acestui război nebunesc”.

Maia Sandu a explicat că în Transnistria există un regim care este susţinut de Rusia. „Există trupele ruseşti care sunt staţionate ilegal în regiunea transnistreană. Şi, bineînţeles, acesta este modul în care autorităţile ruse încearcă să influenţeze lucrurile în Republica Moldova”, a spus Sandu.

Tensiunile au crescut şi mai mult de la invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina în februarie 2022, odată cu expulzarea reciprocă de diplomaţi între Moscova şi Chişinău.

„Când oameni din Rusia încearcă să răstoarne un guvern ales în mod democratic, acesta este un semn foarte clar că nu există respect pentru această ţară”, a declarat Sandu pentru Amanpour, referindu-se la expulzarea diplomaţilor ruşi.

Preşedinta Maia Sandu a precizat că aderarea R. Moldova la UE „este un proces lung” şi a recunoscut că „există încă judecători corupţi şi procurori corupţi (în Republica Moldova) care nu vor ca reformele să aibă succes”. Ea a subliniat însă că „democraţia din Moldova se va păstra atunci când ţara va deveni stat membru al UE”.

Întrebată despre moartea lui Evgheni Prigojin, Maia Sandu a menţionat că „acest lucru nu face decât să reconfirme riscurile care vin dinspre Rusia, o ţară care nu are justiţie. Din păcate, acest lucru nu se limitează la graniţele Rusiei. Din păcate, acesta este modul în care Rusia acţionează şi faţă de vecinii săi”, a spus Maia Sandu.

Interviul integral cu Maia Sandu va fi difuzat de CNN luni, la ora 20.00.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.