VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, în Taraclia: În familia europeană sunt îmbrățișate tradițiile și valorile fiecărei etnii

Șefa statului, Maia Sandu, a mers azi în Taraclia, acolo unde alături de vicepreședinta Bulgariei, Iliana Iotova, aflată încă de ieri într-o vizită în Moldova, a participat la inaugurarea monumentului eroului național bulgar, Vasil Levski, cu prilejul Zilei iluminiștilor bulgari.  

Alături de funcționari locali, oameni de cultură și localnici, cei doi oficiali au vorbit despre parcursul european și despre respectul pentru valorile fiecărei etnii.

„Comunitatea bulgară din Taraclia este o parte valoroasă a țării noastre. Viitorul european al Moldovei înseamnă și viitorul european al locuitorilor din Taraclia. Uniunea Europeană înseamnă o comunitate care oferă oportunități, egalitate și securitate pentru fiecare membru al ei, pentru toate minoritățile și pentru toți cetățenii. În familia europeană sunt îmbrățișate tradițiile fiecărei etnii, este încurajată diversitatea culturală și oamenii trăiesc în bună înțelegere. Asta vrem pentru Moldova, asta vrem pentru Taraclia”, a declarat Maia Sandu.  

Șefa statului a vorbit despre recentele proiectele realizate în Taraclia, printre care cele șapte din programul „Satul European”, în valoare de 24 de milioane de lei. Tot azi executivul de la Chișinău a aprobat proiectul de acord între guvernele de la Chișinău și Sofia cu privire la transformarea Universității de Stat „Grigore Țamblac” din Taraclia în sucursală a Universității „Anghel Kancev” din orașul bulgar Ruse.  

„Îi mulțumim Bulgariei pentru susținerea mai multor proiecte importante în Taraclia și pentru sprijinul acordat în parcursul nostru european, și suntem siguri că poporul bulgar ne va susține în această perioadă decisivă pentru viitorul țării noastre”, a mai punctat Maia Sandu. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.