VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu: În interesul Federației Ruse este ca în Republica Moldova să fie corupție, haos și politicieni corupți pe care să-i poată cumpăra

Scopul Kremlinului este de a submina arcul guvernamental de la Chișinău și de a instaura exponenți proruși la conducere pentru a putea folosi Republica Moldova împotriva Ucrainei. Declarația a fost făcută de președinta Maia Sandu în cadrul emisiunii ”Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei, care va fi difuzată în această seară.

Șefa statului susține că în interesul Rusiei este ca în țara noastră să fie corupție, haos și politicieni corupți pe care să-i poată cumpăra.

”Încercări din partea Federației Ruse de a submina guvernarea, de a răsturna guvernarea și avem mai multe probe în acest sens. E clar că Federația Rusă încearcă să-și pună la Chișinău o guvernare prorusă, așa încât să poată să folosească Republica Moldova inclusiv împotriva Ucrainei, așa cum face, de exemplu, în cazul Belarusului. Și ați văzut declarațiile de curând ale autorităților de la Kremlin, precum că vor amplasa arme nucleare pe teritoriul Belarusului. Iată exact asta își dorește să facă Federația Rusă și în cazul Republicii Moldova, doar că astăzi Republica Moldova are o guvernare independentă, aleasă de cetățeni, care lucrează pentru binele cetățenilor și al Republicii Moldova și de aceea nu poate fi folosită așa cum ar fi fost folosită o guvernare prorusă”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului susține că Federația Rusă nu va înceta să vină cu tentative de destabilizare a Republicii Moldova.

”Rusia vrea la Chișinău politicieni corupți pentru a-i cumpăra și a-i folosi în interesele lor și asta se face pentru a controla acest spațiu. E cu mult mai ușor să controlezi un spațiu în care există haos, sărăcie, corupție, decât o țară care merge ferm pe calea democrației, cu instituții puternice, care nu permit amestecul Federației Ruse în treburile interne ale Republicii Moldova. Deci este foarte clar ce încearcă să facă Federația Rusă, dar nu este treaba Kremlinului ce facem noi. Noi vrem să construim o țară în care oamenii se simt în siguranță”, a precizat Maia Sandu.

Emisiunea integrală ”Puncte de reflecție”, cu participarea Maiei Sandu, o puteți urmări pe Vocea Basarabiei, începând cu ora 21.00.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.