VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, în discuție cu primarii și antreprenorii din Fălești: „Trebuie să muncim pentru a asigura bunăstare locală”

În vizita sa de duminică din raionul Fălești, Maia Sandu s-a întâlnit cu mai mulți primari din raion și cu oamenii de afaceri din regiune. Șefa statului a discutat despre acțiunile care urmează a fi întreprinse pentru asigurarea bunăstării în comunitățile locale și despre beneficiile parcursului european al R. Moldova.

„Viitorul european al Republicii Moldova este unica noastră șansă de a îndeplini acest obiectiv. Vedem acest fapt prin lucrurile concrete care se întâmplă în ultimii ani – doar prin Programul „Satul European” aici au venit peste 57 milioane de lei”, a subliniat Președinta. 

În satele din raionul Fălești au fost implementate sau sunt în derulare 24 de proiecte în cadrul acestui program – lucruri firești așteptate zeci de ani de locuitori – iluminat stradal, sistem de aprovizionare cu apă, terenuri de joacă pentru copii sau renovarea școlilor și grădinițelor. Șefa statului i-a încurajat pe aleșii locali să valorifice oportunitățile de finanțare pentru binele oamenilor și să-și îndeplinească rolul lor în transformarea Moldovei într-un stat european.

„Noi, la rândul nostru, vom continua să acționăm pentru a crește autonomia și independența administrațiilor locale și pentru a aduce în țară resurse financiare care să accelereze dezvoltarea Republicii Moldova”, a mai precizat Președinta Maia Sandu. 

În cadrul discuțiilor cu antreprenorii, Maia Sandu a vorbit despre procesul de reducere a birocrației și despre programele de sprijin a întreprinderilor, precum și despre eforturile întreprinse de autorități pentru a deschide piețe noi pentru produsele moldovenești.

Anul trecut, agricultorii din Fălești au beneficiat de subvenții în valoare de 22 de milioane de lei.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.