VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu: Guvernarea de la Chișinău nu se mai umilește în fața Kremlinului

Federația Rusă arată în continuare lipsă de respect față de cetățenii Republicii Moldova dar guvernarea de la Chișinău nu se mai umilește în fața Kremlinului, așa cum s-a întâmplat în trecut. Declarația a fost făcută de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

„Federația Rusă arată în continuare lipsă de respect față de cetățenii Republicii Moldova dar guvernarea de la Chișinău, nu se mai umilește în fața Kremlinului, așa cum s-a întâmplat în trecut. Guvernarea apără interesele cetățenilor și spune lucrurilor pe nume. Atunci când vedem încercări de a destabiliza situația din R. Moldova, am spus sus și tare și nu am ascuns detaliile așa cum au făcut alte guvernări în trecut. (…) Din păcate vedem care este atitudinea Moscovei față de R. Moldova și față de Ucraina”, a spus Maia Sandu.

Șefa statului a declarat că în prezent țara noastră este mult mai rezilientă deoarece au fost diversificate sursele energetice și nu mai suntem dependenți energetic față de Rusia. De asemenea, potrivit președintei, țara noastă are tot mai mulți prieteni și se bucură de o mai mare atenție pe plan internațional.

„Astăzi suntem mult mai rezilienți. În primul rând pentru că nu nu mai suntem dependenți energetic față de Federația Rusă așa cum eram acum câteva luni. În această iarna am demonstrat că ne putem descurca fără gazele rusești, pentru că am început să lucrăm la proiecte care să ne asigure această diversitate și pe partea de asigurare cu energie electrică, dar și cu gaze naturale. Și pentru că avem tot mai mulți prieteni și pentru că există tot mai multă atenție pentru R. Moldova. Am văzut acest lucru inclusiv la summitul CPE”, a mai declarat Președinta Maia Sandu.

Emisiunea integrală „Puncte de Reflecție”, cu participarea Maiei Sandu, o puteți urmări pe Vocea Basarabiei, începând cu ora 21.00., precum și pe site-ul voceabasarabiei.md și pe pagina de Facebook: Vocea Basarabiei Radio / TV.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.