VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Maia Sandu, discuție cu șeful Consiliului European, Charles Michel

Securitatea din regiune și agenda Republicii Moldova de integrare europeană au fost principalele subiecte abordate de președinta Maia Sandu în cadrul unei discuții telefonice cu președintele Consiliului European, Charles Michel.

Cei doi demnitari au mai discutat și despre mersul reformelor din țara noastră, iar în acest context, Maia Sandu i-a mulțumit oficialului UE pentru sprijinul oferit de partenerii europeni în procesul de aderare europeană, precum și în cel de gestionare a crizelor cu care ne confruntăm.

Maia Sandu și Charles Michel au vorbit și despre cea de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene care va avea loc în 1 iunie 2023, la Chișinău.

La eveniment sunt așteptați 47 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene. Liderii întruniți la Chișinău vor pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.

Comunitatea Politică Europeană a fost creată în 2022, la inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron. Prima reuniune a CPE a avut loc la Praga în octombrie 2022.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.