VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, discuție cu premierul Greciei: Începerea negocierilor pentru aderare la UE, printre subiectele abordate

Începerea negocierilor pentru aderarea R. Moldova la UE a fost discutată astăzi de președinta Maia Sandu în cadrul unei convorbiri telefonice cu prim-ministrul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis.

În cadrul discuției, șefa statului a accentuat implementarea reformelor de către Republica Moldova – progrese reflectate și în raportul Comisiei Europene din 8 decembrie privind extinderea Uniunii Europene.

Dialogul a vizat și dorința Moldovei de a începe negocierile pentru aderarea la UE cât mai curând posibil. Această temă urmează să fie dezbătută la reuniunea Consiliului European de la mijlocul acestei luni. Președinta Sandu și prim-ministrul Mitsotakis, de asemenea, și-au reafirmat angajamentul pentru întărirea relațiilor bilaterale. Pașii concreți în această direcție sunt deschiderea ambasadei Greciei la Chișinău planificată pentru 2024 și inaugurarea recentă a zborului Atena – Chișinău operat de Aegean Airlines. Liderii s-au referit și la continuarea cooperării în domeniul energetic”, se arată în comunicatul remis de Președinție.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.