VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Președinta Maia Sandu: „Vrem să aducem R. Moldova în spațiul sigur și prosper al Uniunii Europene”

În cadrul conferinței de presă susținută joi, 10 noiembrie, alături de președinta Comisiei Europene(CE), Ursula von der Leyen, președinta Republicii Moldova a menționat că țara noastră este decisă să avanseze pe calea integrării europene, dar că „de noi toți depinde cât de repede vom porni negocierile de aderare” și cât de repede va veni ziua în care Chișinăul va fi o capitală europeană.

Șefa statului a declarat că autoritățile de la Chișinău sunt ferm angajate în procesul de reforme care să aducă RM în UE, inclusiv să îndeplinească recomandările formulate în opinia Comisiei Europene din 17 iunie 2022.

„Contăm pe o evaluare rapidă în 2023 pentru a lansa negocierile de aderare și pe susținerea statelor membre ale UE în acest parcurs. Iar, în paralel cu procesul de aderare, Republica Moldova va continua să implementeze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

De noi toți depinde cât de repede vom porni negocierile de aderare și cât de repede va veni ziua în care Chișinăul va fi nu doar capitala unei țări candidate, ci o capitală europeană.

Noi suntem hotărâți să mergem spre acea zi, pentru că vrem să aducem Moldova în spațiul sigur și prosper al Uniunii Europene. Spațiul în care viața umană și libertatea sunt valori supreme, în care pacea, dialogul și respectul sunt principii fondatoare, iar statele nu sunt atacate pentru calea de dezvoltare pe care o aleg”, a specificat Maia Sandu.

Șefa statului a mulțumit înaltului oficial al UE și membrilor Comisiei Europene pentru sprijinul pe care l-au oferit R. Moldova în obținerea statutului de țară candidat la UE.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.