VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu către organele de drept din Franța și R. Moldova: „Accelerarea proceselor de repatriere a acestor bani este vitală”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat un mesaj participanților la Conferința moldo-franceză privind recuperarea bunurilor infracționale, desfășurată joi, 20 octombrie la Chișinău. Evenimentul a reunit polițiști, procurori, judecători din cele două țări pentru a discuta și a face schimb de experiență și de bune practici în domeniu.

În mesajul său, Președinta Maia Sandu a apreciat deschiderea Franței de a ne ajuta în combaterea corupției mari și în recuperarea activelor furate din Moldova, și a mulțumit Președintelui Emmanuel Macron pentru sprijinul acordat în consolidarea statului de drept și a supremației legii în țara noastră.

Șefa statului a îndemnat, de asemenea, organele de drept să consolideze, după modelul de cooperare cu Franța, colaborarea cu instituțiile similare din alte țări, în special cu cele din statele unde și-au ascuns averile fugarii de justiția moldovenească. , pentru a fi folosite în interesul întregii societăți.

„Accelerarea proceselor de repatriere a acestor bani este vitală. Parcursul nostru european și supraviețuirea țării noastre ca stat democratic depind de progresele pe care le vom face în aceasta direcție. Cred că această platformă de discuții, care a așezat la o masă autoritățile responsabile din Moldova si notorietăți din sistemul de drept din Franța, va produce rezultatele așteptate”, a spus Președinta Maia Sandu.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.