VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu către ambasadori: Realizarea majoră a acestui an este obținerea statutului de țară candidată la UE

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat joi, 18 august, la reuniunea anuală a ambasadorilor, în cadrul căreia a menționat că realizarea majoră a acestui an este obținerea statutului de țară candidată la UE, care aduce deja beneficii pentru oamenii din Moldova.

Totodată, șefa statului le-a vorbit diplomaților despre realizările pe care le-a obținut Republica Moldova, în ultimul an, în domeniul politicii externe, și despre rolul pe care îl au ambasadele noastre pentru a amplifica și multiplica aceste rezultate.

În context, președintele țării a specificat beneficiile pe care le au cetățenii de când R. Moldova are statut de candidat la UE: extinderea cotelor de export la produsele agricole; de liberalizarea temporară a transportului marfar rutier prin UE; de asistența pentru sectorul energetic și cel al apărării.

De asemenea, Maia Sandu a spus că de îndeplinirea recomandărilor Comisiei Europene, dar și de felul în care vom ști să promovăm țara, depinde cât de repede vor începe negocierile de aderare.

„Astfel, integrarea europeană trebuie să fie un dosar permanent și o preocupare zilnică a misiunilor noastre diplomatice, împreună cu promovarea intereselor diasporei moldovenești și cu diplomația economică, alte două priorități care trebuie să domine agenda diplomatică”, se menționează în comunicat.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.