VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu a discutat cu delegația Parlamentului European următorii pași pentru începerea negocierilor de aderare

Președintele Maia Sandu a avut o întrevedere cu Delegația Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană (CPA RM – UE), condusă de eurodeputatul Siegfried Mureșan.

Potrivit unui comunicat emis de Președinție, agenda discuțiilor a vizat parcursul european al Moldovei și reformele realizate, dar și următorii pași în procesul de aderare. Șefa statului a mulțumit membrilor legislativului de la Bruxelles pentru promovarea aspirațiilor europene ale Republicii Moldova.

De asemenea, Maia Sandu și-a exprimat recunoștința pentru rezoluția adoptată recent de Parlamentul European, prin care recomandă Consiliului European inițierea negocierilor de aderare. 

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Mureșan susține că în cadrul dialogului cu președinta Maia Sandu a vorbit despre următorii pași pentru începerea negocierilor de aderare și despre „cum putem crește sprijinul pe care îl alocă Parlamentul European Republicii Moldova”.

„Republica Moldova este astăzi mai aproape decât oricând de Uniunea Europeană și acest lucru este în mare măsură meritul președintei Maia Sandu, a remarcat europarlamentarul.

Împreună cu vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi, Siegfried Mureșan a co-prezidat reuniunea Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova, care s-a desfășurat la 29 noiembrie, la Chișinău.

„Împreună cu colegii din Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul European, am adoptat o declarație în care transmitem clar susținerea noastră pentru începerea rapidă a negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Concret, solicităm Consiliului European să adopte, la reuniunea din luna decembrie, decizia finală privind începerea negocierilor de aderare, în baza evaluării pozitive și a avizului Comisiei Europene din luna noiembrie. În același timp, cerem adoptarea fără întârziere a cadrului de negociere de către Comisia Europeană și Consiliul Uniunii Europene, astfel încât prima conferință interguvernamentală de negociere UE – Republica Moldova să aibă loc cât mai repede în 2024”, a notat Siegfried Mureșan.

Cea de-a 14-cea reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană s-a desfășurat la 29 noiembrie, la Chișinău. Reuniunea reprezintă forumul parlamentar al Acordului de Asociere UE – Republica Moldova. Din el fac parte membri numiți de Parlamentul Republicii Moldova și de Parlamentul European, care se întrunesc de două ori pe an, alternativ la Chișinău și Bruxelles.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.