VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mai multe zboruri directe între Marea Britanie și R. Moldova. Acord semnat la Londra

Republica Moldova și Marea Britanie au semnat Acordul privind serviciile aeriene. Documentul va permite companiilor avia să opereze zboruri directe între orice aeroport din țările semnatare, precum și să sporească numărul de zboruri între cele două state. Acordul a fost semnat de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, Andrei Spînu și secretarul britanic pentru transport, Mark Harper la Londra, anunță Ambasada Marii Britanii la Chișinău.

Acordul bilateral privind serviciile aeriene aduce beneficii reciproce și prevede concurență loială între părți, ceea ce permite companiilor aeriene să determine frecvența și capacitatea transportului aerian internațional pe care îl oferă, și, eventual, să sporească numărul de zboruri dintre Marea Britanie și Republica Moldova.

Documentul a fost elaborat drept urmare a ieșirii Regatului Unit din Uniunea Europeană, păstrând conectivitatea și sprijinind dezvoltarea reciproc avantajoasă a relațiilor comerciale și economice dintre aceste două țări.

Secretarul britanic pentru transport, Mark Harper a declarat că acordul semnat va oferi alegere și calitate consumatorilor și afacerilor britanice, ceea ce va facilita comerțul, turismul și va genera noi oportunități pentru business.

 „Sectorul aviației din Marea Britanie este unul dintre cele mai competitive la nivel global, astfel că este minunat să semnăm un Acord privind serviciile aeriene cu partenerii noștri din Republica Moldova. Acest lucru ne va permite să creștem oportunitățile comerciale cu un partener important și să întărim economia ambelor state”, a spus Mark Harper.

Totodată, acordul prevede subiecte precum taxele, impozitele, drepturile pasagerilor, siguranța și securitatea. Ambele țări au convenit să sprijine necesitatea de a proteja mediul prin promovarea dezvoltării durabile a sectorului aviației.

„Marea Britanie este mândră să promoveze conexiuni aviatice moderne cu Republica Moldova și să ajute consumatorii să acceseze servicii mai eficiente și mai accesibile. Acest lucru face ca relația bilaterală dintre țările noastre să fie mai puternic”, precizează diplomația britanică din Moldova.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.