VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mai multe falsuri lansate în spațiul public, desființate de Dorin Recean: Guvernul va crește pensiile ori de câte ori va avea posibilitatea!

Premierul Dorin Recean a venit cu o reacție, după ce în spațiul public au fost lansate mai multe falsuri privind indexarea pensiilor, subvenții și medicamente compensate.

Într-o reacție oficială, Dorin Recean subliniază că informația precum că „Guvernul ar opri indexarea pensiilor” este o minciună rușinoasă menită să sperie vârstnicii.

Guvernul va continua indexarea pensiilor și va crește pensiile ori de câte ori va avea posibilitatea. Am crescut de 2 ori și pensia minimă (de la 1143 la 2778 de lei), și pensia medie (de la 2067 la 3926 de lei) și vom continua să facem aceste creșteri”, a subliniat premierul.

Totodată, Dorin Recean a comentat și un alt fals care circulă precum că vor fi oprite subvențiile la litru de lapte.

„Guvernul subvenționează și va continua ofere subvenții la litru de lapte. Deja vedem un rezultat pozitiv semnificativ, creșterea investițiilor în vite cornute mari, creșterea volumului de lapte produs aici, la noi, în Republica Moldova. Vom continua să încurajăm investițiile în agricultură cu valoare adăugată înaltă. Speculațiile cu privire la medicamentele compensate trebuie să înceteze. Lista medicamentelor compensate a crescut cu 40% și este important ca oamenii să cunoască acest lucru. Încurajăm cetățenii să meargă la medicii de familie și să afle care sunt aceste medicamente oferite gratuit sau mult mai ieftin de către stat”, a conchis prim-ministrul.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.