VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

MAI informează despre ghidurile acțiunilor în situații de urgență

Ministerul Afacerilor Interne informează cetățenii Republicii Moldova despre ghidurile create de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), care include acțiunile ce trebuie întreprinse în situații de risc și în caz de urgență radiologică sau nucleară. 

Ambele ghiduri pot fi accesate și descărcate de pe site-ul oficial al IGSU al MAI – www.dse.md

Materialele educative și instructive includ regulile de siguranță pentru cetățeni și recomandări de pregătire pentru diverse situații de risc. Totodată, ghidurile includ compartimente cu informații despre acțiunile importante, care trebuie să fie întreprinse în cazul producerii unui accident nuclear sau radiologic. 

Respectiv, ghidul acțiunilor în situații de risc îl puteți găsi aici: https://bit.ly/3LNRTD8 

Spotul social informativ despre regulile de siguranță personală poate fi vizionat accesând linkul: https://bit.ly/3BIHPXy

Iar pentru a vedea ghidul pentru cazuri de urgență radiologică sau nucleară accesați: https://bit.ly/3LMgPet 

Materialele informative au drept scop informarea cetățenilor despre cele  mai importante acțiuni, care trebuie să fie întreprinse în cazul unor situații de risc, cum ar fi incendii, accidente de circulație, atacuri teroriste, explozii, atacuri armate, accidente radiologice și nucleare.

Ministerul Afacerilor Interne recomandă cetățenilor să se informeze în continuare despre acțiunile incluse în ghidurile menționate, pentru a fi gata să reacționeze corect și prompt în orice situație de urgență.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.