VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Magistratul Nicolae Roșca a renunțat la funcția de președinte al Curții Constituționale

Magistratul Nicolae Roșca și-a dat demisia din funcția de președinte al Curții Constituționale, la jumătate de an de când a fost ales în acest post. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă al Înaltei Curți. Alegerea unui nou președinte, din rândul celorlalți cinci magistrați, urmează să aibă loc mâine.

Demisia lui Nicolae Roșca vine la câteva ore după decizia Curții Constituționale care a declarat neconstituțional articolul din lege care a permis evaluarea, după care demiterea din funcție a procurorului general, Alexandr Stoianoglo. În cadrul examinării, judecătorii Nicolae Roșca și Liuba Șova au formulat opinii separate.

Amintim, Nicolae Roșca a fost ales la șefia Înaltei Curți pe 25 aprilie, înlocuind-o pe Domnica Manole, al cărei mandat expirase. Înainte să fie numit judecător al instanței, în 2019, Nicolae Roșca a fost juristul PAS, făcând parte și din consiliul național al formațiunii.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.