VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Magistrații se convoacă într-o nouă adunare generală, după o pauză de aproape un an

Magistrații din țară se convoacă, vineri, 1 martie, într-o nouă adunare generală. La întrunirea de la Palatul Republicii sunt așteptați peste 400 de judecători. În cadrul adunării, va fi prezentat un raport al activității Consiliului Superior al Magistraturii privind organizarea și funcționarea sistemului judecătoresc în 2023.

Totodată, în cadrul ședinței urmează să fie ales un nou membru al CSM. Convocarea Adunării Generale a Judecătorilor a fost stabilită prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii din 29 decembrie 2023.

Precedenta Adunare Generală a Judecătorilor, care a reunit 350 de magistrați, a avut loc în 28 aprilie 2023, atunci când au fost aleși cei patru reprezentanți membri ai CSM. Conform legislației, Adunarea Generală a Judecătorilor este unul din organele autoadministrării judecătoreşti şi asigură realizarea practică a principiului autoadministrării judecătoreşti. Adunarea Generală a Judecătorilor este constituită din judecătorii tuturor instanţelor judecătoreşti.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.