VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Maestrul Nicolae Botgros a împlinit 70 de ani. Maia Sandu: Un exemplu de dăruire totală scenei

Directorul artistic și dirijorul Orchestrei naționale de muzică populară „Lăutarii”, Nicolae Botgros, a împlinit ieri frumoasa vârstă de 70 de ani.

La evenimentul organizat într-un local din Capitală a participat și președinta Maia Sandu, dar și premierul Natalia Gavrilița.

Am fost onorată să petrec seara zilei de ieri alături de Maestrul Nicolae Botgros, care și-a sărbătorit împlinirea vârstei de 70 de ani. Maestrul, o legendă vie a țării noastre, este un adevărat artist al poporului în toată puterea cuvântului. Sub arcușul lui Nicolae Botgros, muzica noastră populară a căpătat o adevărată virtuozitate academică și a răsunat în toată splendoarea pe scene importante ale lumii”, a scris Maia Sandu.

Totodată, șefa statului a menționat că Nicolae Botgros este un exemplu de dăruire totală scenei atâtor generații de artiști.

Talentul Maestrului Botgros încurajează și înalță. Este de admirat generozitatea de care a dat dovadă, de-a lungul anilor, muncind cu orchestra „Lăutarii” - de a descoperi, de a pune în valoare și de a da aripi noilor talente. De a oferi un standard, un exemplu de dăruire totală scenei atâtor generații de artiști. Maestre, sunteți admirat în fiecare casă din țara noastră. Sunteți apreciat și mult peste hotarele Republicii Moldova. Vă mulțumim pentru tot ce ați făcut pentru țara noastră. Să ne trăiți mulți ani înainte, dragă Maestre Nicolae Botgros!”, a mai scris Maia Sandu.

Premierul Natalia Gavrilița a scris pe o rețea de socializare că este ”acest mare artist aparține neamului nostru și este contemporan cu noi”.

Ca toți oamenii din Republica Moldova, mă simt privilegiată că pot asista la inegalabilele sale spectacole muzicale, în care ne umplem sufletele de energie și frumos. Când spunem Nicolae Botgros, nu putem să nu vorbim și despre orchestra de muzică populară „Lăutarii”, la cârma căreia se află de aproape o jumătate de secol. O orchestră care, sub bagheta magică a maestrului Botgros, ne oferă de fiecare dată bucuria de a fi parte la sărbătoarea și magia muzicii”, a scris Gavrilița.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.