VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

MAEIE: 14 cetățeni ai R. Moldova au fost evacuați din Sudan

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) anunță că 14 cetățeni ai R. Moldova au fost evacuați din Sudan. Cetățenii au fost evacuați prin două curse avia, una către Franța și cealaltă către Federația Rusă. 

„Având în vedere confruntările armate violente de pe teritoriul Sudanului, MAEIE a depus eforturi pentru a identifica cetățenii Republicii Moldova care necesită sprijin pentru evacuare. În acest sens, MAEIE notează că prin două curse avia, una către Franța și cealaltă către Federația Rusă, au fost evacuați 14 cetățeni ai țării noastre.

Actualmente, 13 cetățeni evacuați, printre care 6 copii, se afla la Moscova, unde au fost preluați și asistați de către responsabilii Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă. Cetățenii evacuați sunt în siguranță, iar Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, în cooperare cu alte structuri ale statului, acordă sprijinul necesar acestor familii și identifică căile de repatriere în țara noastră”, menționează MAEIE.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.