VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Lupta pentru primării. De astăzi, candidații intră în campania electorală

În toată țara a început bătălia pentru primării și consilii locale. De astăzi, oficial, candidații înregistrați au intrat în campanie electorală, care va dura până în 4 noiembrie, în ajun de scrutinul local.  

În această lună, candidaților le este interzis să utilizeze resursele administrative, inclusiv prin lansarea sau participarea la lansarea proiectelor de infrastructură sau a achizițiilor efectuate din bugetul public național, utilizarea echipamentelor, a mijloacelor, a bunurilor publice. Instituțiile publice nu pot acorda concurenților electorali bunuri publice sau alte favoruri decât pe bază de contract, în condiții de egalitate.

Concurenților li se interzic organizarea de concerte, concursuri, alte evenimente sau demonstrații cu implicarea interpreților, a personalului de creație sau artistic atât din țară, cât și de peste hotare, afișarea în timpul desfășurării acestora a sloganelor sau altor mesaje sau distribuirea de materiale ce conțin simbolistica competitorului electoral sau alte elemente de identificare a acestuia, precum și participarea la aceste evenimente în scop de promovare politică.

Concurenții electorali pot organiza întâlniri cu alegătorii, iar autoritățile administrației publice locale sunt obligate să asigure posibilitatea desfășurării unor astfel de întâlniri în termeni și condiții egale.

Pentru candidații, ale căror dosare încă sunt examinate, consiliile electorale de circumscripție, campania va începe din ziua înregistrării.

De exemplu, în municipiul Chișinău, până ieri seara, au fost înregistrați 16 candidați, care de astăzi își pot începe campania prin întâlniri cu alegătorii, participarea la dezbateri publice și televizate și prin promovarea mesajelor prin intermediul reclamelor, ziarelor, afișelor, cheltuieli ce urmează să fie raportate periodic și să fie achitate din fonduri electorale. Totodată, consiliul electoral Chișinău încă examinează și alte șapte dosare ale pretendenților pentru funcția de primar al Capitalei.  

În toată țara, urmează să fie aleși 898 de primari de sate, comune, orașe și municipii și peste 11 mii de consilieri comunali, raionali, orășenești și municipali.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.