VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Localitățile din R. Moldova, invitate să aplice la concursul internațional „Best Tourism Villages”. Care sunt criteriile

Localitățile din R. Moldova pot participa la o nouă ediție a concursului internațional „Best Tourism Villages”, desfășurat de Organizația Mondială a Turismului (OMT). În cadrul competiției sunt identificate exemple remarcabile de destinații rurale la nivel mondial.

Potrivit ministerului Culturii, competiția este o oportunitate de a face parte din rețeaua satelor turistice la nivel mondial. 

Pentru a fi eligibile, destinațiile rurale trebuie să aibă o densitate a populației de cel mult 15.000 de locuitori; să fie localizate într-un peisaj cu o prezență importantă a activităților tradiționale; să împărtășească valorile, precum și stilul de viață al comunității.

În urma evaluării candidaților Republicii Moldova, vom expedia cel mult opt propuneri de sate turistice, care vor concura cu alte destinații rurale din alte țări participante în cadrul proiectului.

Satele, care vor participa în cadrul proiectului mondial „Best Tourism Villages”, la fel vor avea șansa de a fi desemnate în cadrul „Upgrade Programme” sau „Best Tourism Villages Network”.

Vor primi titlul pentru cea mai bună destinație turistică rurală doar cei care promovează meșteșugăritul și gastronomia locală, care protejează natura, care încurajează inovațiile și nu în ultimul rând care funcționează pentru bunăstarea rezidenților și a vizitatorilor.

Propunerile, conform Formularului completat, se vor expedia în adresa Oficiului Național al Turismului: office@turism.gov.md. Termenul limită pentru aplicarea la proiect este 25 martie, ora: 16:00.

Pentru detalii și actele necesare, accesați Aici.

Amintim că Organizația Mondială a Turismului a ONU a desemnat localitatea Văleni, ca fiind una dintre cele mai bune sate turistice, la ediția precedentă a competiției.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.