VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Scriitorul Ion Druță a fost petrecut pe ultimul drum

Scriitorul Ion Druță a fost condus astăzi pe ultimul drum. Regretatul scriitor a fost înmormântat, în această după-amiază, la Soroca, lângă monumentul ”Lumânarea Recunoștinței”, așa cum i-a fost dorința. 

De dimineață, corpul neînsuflețit al scriitorului a fost depus la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, acolo unde oficiali, foști demnitari, oameni de cultură și cetățeni de rând au venit să-i aducă un ultim omagiu.

Ulterior, cortegiul funerar s-a îndreptat spre Soroca, acolo unde a avut loc o slujbă religioasă. Trupul neînsuflețit al scriitorul a fost înhumat la monumentul Lumânarea Recunoștinței de la Soroca.

Prin decret prezidențial, ziua de 2 octombrie a fost declarată zi de doliu național. La ora 12.00, memoria scriitorului Ion Druță a fost cinstită prin păstrarea unui moment de reculegere. În toate localitățile din țară, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare drapele sunt arborate în bernă.

Ion Druță, Scriitor al Poporului, membru de onoare al Academiei Române și membru titular al Academiei de Științe a Moldovei, s-a stins din viață joi, 28 septembrie, la vârsta de 95 de ani. Regretatul scriitor a lăsat prin testament să fie înmormântat la baștină, iar autoritățile de Chișinău au dat asigurări că vor acorda tot sprijinul necesar în acest sens.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.